پنج شنبه ٢٣ آذر ١٣٩٦
رشته های دامپزشکی
فرآورده های لبني پروبیوتیک

قیمت : 2,500,000  ریال

فرآورده های لبني پروبیوتیک

مترجمان :دکتر مهنوش پارسايي مهر

دکتر مريم عزيزخاني


 

پیشگفتار نویسندگان                                                       

بیش از شصت سال است که انجمن صنایع لبنی با ارائه آموزش های لازم در زمینه لبنی از طریق انتشار و توسعه دانش بومی با برگزاری سمپوزیوم ها، کنفرانس ها ،دوره های آموزشی، نشریه ها و مجله باعنوان "International Journal of Dairy Technology" تلاش های زیادی کرده است. در سالهای اخیر، پیشرفت های قابل توجهی در زمینه سیستم های لبنی که جزء پیچیده ترین ماده غذایی قابل دسترس برای انسان می باشد انجام شده است. بهبودی در فرایند توسط تغییرات وسیع در بسیاری از عملیات فراوری لبنی و تولید انواع زیادی از محصولات لبنی و سایر فراورده های مرتبط، همراه بوده است. در حال حاضر، انجمن یک پروژه ای را همراه با انتشارات Blackwell جهت تالیف مجموعه ای از کتاب های فنی مرتبط با فراورده های لبنی را آغاز کرده تا یک منبع ارزشمندی از اطلاعات کاربردی که دامنه وسیعی از عملیات فرآوری را از حالت سنتی به مدرن پوشش می دهند را برای دست اندرکاران و محققین این رشته فراهم آورده است. این کتاب جلد اول از این مجموعه با عنوان فراورده های پروبیوتیکی لبنی تحت نظارت دکتر ادنان تمیم می باشد.جلد دوم مکمل آن تحت عنوان شیر های تخمیری یک مرور کاملی از این دسته میکروارگانیسم ها را ارائه می دهد که بطور فزاینده ای به عنوان عوامل حیاتی در حفظ سلامتی شناخته شده اند همچنین در میکروب شناسی بسیاری از فراورده های تخمیری لبنی مشارکت دارند.

                                                                           Wilbey Andrew

                                                                                                   President,SDT

                                                                                                  February2005 

 

                                          

مقدمه

در سرتاسر جهان، هزاران سال است که فراورده های غذایی تخمیری شامل شیر و فراورده های لبنی نقش مهمی در رژیم غذایی انسان ها دارند. از اواسط سال 1950، دانش مربوط به فوائد میکروارگانیسم های خاص (مانند باکتری های مولد اسید لاکتیک(LAB) و فلور میکروبی پروبیوتیکی دستگاه گوارش) و اثراتشان بر روی فرایند های بیولوژی انسان و همزمان، شناسایی اجزای خاص لبنی یا غیر لبنی شیر های تخمیری و نقش آنها در سلامتی انسان و عملکرد بدن رو به افزایش می باشد. هدف از این کتاب که توسط گروهی از دانشمندان بین المللی تالیف شده است، مروری بر آخرین دستاورد های علمی در زمینه جنبه های عملکردی فراورده های تخمیری شیر و اجزای آنها می باشد. برخی جنبه های علمی که در این نشریه مورد بررسی قرار گرفته عبارتند از: a) آخرین دانش در مورد فلور میکروبی دستگاه گوارش( مانند شناسایی اجتماعات میکروبی مفید دستگاه گوارش در زمینه جنبه های پروبیوتیکی و سلامت) b) کاربرد دامنه وسیعی از میکروارگانیسم های پروبیوتیکی در تولید فراورده های مختلف لبنی که در دهه های گذشته بیشترین بازار های جهانی را به خود اختصاص داده اند و به عنوان حامل هایی جهت افزایش فلور میکروبی پروبیوتیکی انسان مورد استفاده قرار می گیرند.c) تعیین توالی های ژنومی سویه های خاصی از باکتری های مولد اسید لاکتیک و d) استفاده از اجزای پری بیوتیکی مانند گالاکتو و فروکتوالیگوساکارید، به منظور افزایش تعداد فلور میکروبی پروبیوتیکی زنده در انسان. علاوه بر این،موضوعات متعدد مرتبط،برای مثال، مقررات قانونی فعلی(ملی و بین المللی)، بررسی روش های شمارش این ارگانیسم های مفید، پروفایل های حسی جهت بهبود کیفیت فراورده و افزایش مقبولیت از جانب مصرف کننده، عناصر فعال زیستی تولید شده توسط فلور میکروبی پروبیوتیکی و درمان بیماری های خاص انسانی نیز مرور شده است. نکته جالب توجه اینست که پژوهش حاضر بر روی محصولات پروبیوتیکی لبنی صورت گرفته که با کمک درک نقش اجتماعات میکروبی روده می تواند پایه استراتژی های جدید برای بهبود وضعیت سلامت مصرف کننده ها و کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی به خصوص در جمعیت سالمندان شود.

                                                                                                                           A.Y.Tamime

February 2005

 

اوقات شرعی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 37134
 بازدید امروز : 102
 کل بازدید : 498334
 بازدیدکنندگان آنلاين : 5
 زمان بازدید : 0/2344
تقویم
Copyright  © 2014 press.semnan.ac.ir.semnan.ac.ir . All rights reserved