آموزش ترمودینامیک با استفاده از Aspen Plus: یک راهنمای گام‌به‌گام

• نویسنده(گان): کیانا پیوندی
  • شابک: 978-600-8424-65-9‬‬‬‬

اسپن پلاس، یک شبیه‌ساز فرایند بسیار قدرتمند است که برای مدل‌سازی فرایندهای شیمیایی درون واحدهای شیمیایی، دارویی و پالایشگاه‌های نفتی به‌ کار می‌رود و نیازمند مدل‌های دقیق از خواص ترمودینامیکی و رفتار فازی است. هدف این کتاب آموزش استفاده از اسپن پلاس در ترمودینامیک است. متعاقباً در اینجا تعداد کمی از قابلیت‌های شبیه‌سازی فرایند در نظر گرفته می‌شود. در دوره کارشناسی در برنامه‌های مهندسی شیمی، از روند شبیه‌سازی در دوره طراحی به‌سختی استفاده می‌شود. این کتاب به‌عنوان مقدمه‌ای برای آموزش شبیه‌ساز اسپن پلاس در ترمودینامیک دوره کارشناسی به‌ کار می‌رود. امید است این دوره‌ها با واردکردن محاسبات فرایندهای واقعی، جذاب‌تر شوند. از مزیت‌های انجام این محاسبات توسط رایانه آن است که محاسبات تکراری با پارامترهای متغیر به‌سرعت انجام می‌گیرد؛ به‌طوری که دانشجو تجربه‌های زیادی دربارۀ نحوۀ تأثیر پارامترهای ورودی مختلف بر خروجی کسب می‌کند. این محاسبات، دید مهندسی را توسعه می‌دهد. هر آموزش‌دهنده‌ای می‌داند که درخواست انجام محاسبات تکراری از دانشجو با اعتراض و شکایت همراه خواهد بود. انجام محاسبه در فعالیت‌های آموزشی مهم است اما انجام دستی آن، بازدهی آموزشی بسیار کمتری را برای دانشجو خواهد داشت.