بررسی و برگردان «لافتات» هفتگانه احمد مطر

• دسته بندی(ها): رشته های علوم انسانی
  • نویسنده(گان): شاکر عامری , احسان اسمعیلی طاهری
  • شابک: 978-622-7237-11-5

آنچه در کتاب حاضر گرد آمده کلیاتی درباره مضمون و محتوای شعر احمد مطر، شاعر متعهد و سیاسی معاصر عراق است به علاوه گردانیده فارسی نخستین دفتر شعر «لافتات» (پلاکادرها) یعنی پلاکادر یک از مجموع هفت پلاکادر او که به عنوان جلد نخست از یک مجموعه چهار جلدی فراهم آمده است. فراهم آورندگان این اثر می کوشند برگردان فارسی شش پلاکادر (لافته)ی دیگر این شاعر را که آماده چاپ است به همراه متن عربی آنها در قالب سه جلد دیگر به چاپ برسانند.

در برگردان یک اثر، معمولا رسم بر این است که ناشر و صاحب اثر را از تصمیم بر این کار آگاه می سازند و از او برای این کار اجازه می گیرند. ما نیز برای این کار تلاش نمودیم از طریق اینترنت با ناشر و حتی خود شاعر ارتباطی برقرار کنیم اما موفق نشدیم. سپس نامه­ای به نشانی شاعر در لندن ارسال کردیم ولی متأسفانه پاسخی نگرفتیم. از این رو مجبور شدیم بدون آن اجازه نامه معمول، اقدام به آماده سازی اثر حاضر برای چاپ نماییم.