دیوارهای برشی : ‏‫ بر اساس آیین‌نامه بتن آمریکا ( ACI 318-2014 ) و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان

• وضعیت: اتمام موجودی
  • نویسنده(گان): علی خیرالدین , ابراهیم امامی
  • شابک: 978-600-8424-19-2‬

ديوارهاي برشي يكي از سيستم هاي مناسب سازه ای جهت مقابله با نيروهاي جانبي زلزله و باد محسوب  مي گردند. شناخت رفتار و نحوه تحلیل و طراحي ديوارهاي برشي به مهندسين و متخصصين امر كمك مي كند كه ساختمان ها را به طور مطلوب و اقتصادي طراحي نمايند. كمبود شديد منابع علمي و مدون در زمينه تحلیل و طراحي انواع ديوارهاي برشي، نویسندگان را بر آن داشت تا كتاب حاضر را تهيه و تقديم جامعه مهندسی نمايند.

کتاب حاضر در ادامه کتاب" تحلیل و طراحی دیوارهای برشی" که توسط مولف اول در چهار نوبت به چاپ رسیده بود تقدیم می گردد. با توجه به تغییرات گسترده آیین نامه ای و افزایش حجم کتاب و اضافه نمودن پنج فصل جدید به کتاب قبلی، مولفین تصمیم گرفتند مطالب ارائه شده را در قالب کتاب جدید و با عنوان "دیوارهای برشی" که شامل تمامی انواع دیوارهای برشی (بتنی، فولادی، چوبی، شیشه ای، مرکب)، استفاده از دیوارهای برشی بتنی در سازه های فولادی، بحث اندرکنش قاب-دیوار و هسته های بتن آرمه می باشد ارائه نمایند. هم چنین فصل سیزدهم کتاب بسیار ارزشمند پروفسور جک میلی از اساتید برجسته دانشگاه برکلی و رئیس فعلی آیین نامه بتن آمریکا تحت عنوان طراحی لرزه ای ساختمان های بتن آرمه (Seismic Design of Reinforced Concrete Buildings, by Jack Moehle, 2015) با عنوان دیوارهای سازه ای ویژه به طور کامل در فصل چهارم کتاب حاضر آورده شده است. مطالعه کامل این کتاب، به کسانی که علاقمند به بررسی رفتار لرزه ای ساختمان های بتن آرمه می باشند توصیه می گردد.