روش پژوهش کاربردی در مدیریت با استفاده از نرم افزارهای SPSS- Lisrel

• دسته بندی(ها): رشته های روانشناسی و علوم تربیتی
  • نویسنده(گان): سکینه جعفری
  • شابک: 978-622-7237-01-6

بدون تردید یکی از عمده­ترین مشکل پژوهشگران، توجیه باورها و نظرهایی است که در روابط فرضی بین متغیرها با استفاده از داده­ها غیرآزمایشی ارائه می­دهند، ازاین‌رو، همواره تلاش­های زیادی صرف ساخت و توسعه روش­ها و فنون مختلف آماری برای پاسخ به این نیاز فزاینده شده است. بسته‌بندی آماری برای تحلیل داده‌های علوم اجتماعی (SPSS) و نرم‌افزار روابط خطی ساختاری نسخه (LISREL) از دستاوردهای آماردانان می­باشد که به بررسی روابط بین متغیرها می­پردازند. از طریق این فنون است که پژوهشگران می­توانند ساختارهای فرضی بین متغیرها را رد یا انطباق آن­ها با داده­های غیرآزمایشی را تأیید کنند؛ اما این فنون تنها محدود به روش­های غیرآزمایشی نیست و پژوهشگران آن­ها را برای مدل­سازی داده­های آزمایشی نیز به کار می­برند. از دیگر سو، روش­های معادلات ساختاری برای برآورد قدرت روابط فرض بین متغیرهایی که در یک مدل نظری ارائه می­شود، چهارچوب منسجمی فراهم می­آورد و به همین دلیل است که تئوری همواره در قلب روش­های معادلات ساختاری قرار دارد و بدون آن نمی­توان بین راه­های بی­شماری که برای توصیف روابط درونی متغیرها به کار می­رود تمایز قائل شد. برای بسیاری از متغیرها می­توان مدل­های مختلفی اختصاص داد و نتایج بسیار متفاوتی نیز به دست آورد.