سیستم های مقاوم سازه ای در ساختمان های بلند

• شابک: 978-622-7237-34-4‬‬‬‬‬‬‬
  • ویراست(ورژن): دوم
  • نوبت چاپ: سوم

با توجه به استقبال بسيار خوبي كه از چاپ اول و دوم اين كتاب به عمل آمد و بر اساس پيشنهادات و نقطه‌نظرات اساتيد، محققين، مهندسين و دانشجويان عزيز، نويسندگان را برآن داشت كه ويرايش سوم كتاب را براي چاپ سوم به انجام رسانند. در ويرايش جديد موضوعاتي از جمله اثر نیروي جانبی زلزله بر روي ساختمان‌هاي بلند، انهدام پيشرونده، پديده رانش معكوس، ساختمان‌هاي بلند ايران، سيستم شبكه قطري و سيستم جديد هگزاگريد (شش ضلعي)، توالي ساخت و خزش در ساختمان‌هاي بلند به كتاب اضافه گرديده و اطلاعات مربوط به ساختمان‌هاي بلند دنيا و برج‌هاي معروف به روز گرديده است.

چاپ و ويرايش سوم این کتاب شامل چهارده فصل می­باشد. در فصل اول، ابتدا تعریف ساختمان­های بلند و تاریخچه آن­ها و سپس انواع سیستم­های مقاوم جانبی در ساختمان‌های بلند و طبقه­ بندی آن­ها مطرح شده است. فصل دوم به معرفی سیستم­های سازه­ای داخلی که المان­های باربر آنها درون ساختمان توزیع می­گردند؛ اختصاص دارد. در این فصل سیستم‌هایی همچون قاب خمشی، قاب مهاربندی شده و دیواربرشی مورد توجه قرار می­گیرند و در هر مورد نمونه­ ای از ساختمان­های بلند که با این سیستم­ها ساخته شده‌اند؛ ذکر می­­گردند. فصل سوم به بررسی سایر سیستم­های داخلی همانند کمربندهای خرپایی و هسته­ های مقاوم می­پردازد. همچنين در فصل سوم اثر رانش معکوس در سازه‌های بلند دارای هسته مقاوم بتن‌آرمه مورد بررسي قرار مي‌گيرد و مفاهيمي از جمله ديافراگم‌، جمع‌كننده‌ و توزيع‌كننده مطرح مي‌گردد.