معادلات اساسی انتقال جرم در یک لایه غشایی

• نویسنده(گان): محسن مهدی پور قاضی
  • شابک: 978-600-8424-15-4

انتقال جرم از غشاها توسط چند عامل تحت تاثیر قرار می‌گیرد که بیشتر نشات گرفته از برهمکنش بین غشاء و ترکیب‌ها، ساختار غشایی و شرایط عملیاتی است. تمامی معادلات دیفرانسیلی موازنه مورد استفاده برای توصیف انتقال‌ها (جرم، اندازه حرکت، انرژی) را می‌توان با ساده‌سازی مدل‌های جریان ناویر-استوکس بکار برد. این مدل‌ها بیشتر برای مدل‌های انتقال غشایی و همچنین جریان برای فازهای سیال جاری در سمت‌های خوراک و یا تراوه یک لایه غشایی فعال یا لایه پایه پذیرفته شده است. این متن بیشتر روی توصیف تئوری فرایندهای انتقال جرم از یک لایه غشایی جداکننده یا واکنشی متمرکز خواهد شد. آن معرف شدت‌های انتقال جرم ورودی و خروجی غشاء است که به عوامل ثابت یا متغیر انتقال جرم (مانند ضریب نفوذ، جریان جابجایی، مقاومت خارجی انتقال جرم)، هندسه غشایی (موئینه یا صفحه‌ای) و روی واکنش‌های شیمیایی/بیوشیمیایی (حل تحلیلی برای واکنش‌های مرتبه صفر یا اول، تقریب تحلیلی برای واکنش مرتبه دوم یا سینتیک میشلیس- منتن) بستگی دارد. بیشتر معادلات توسط مولف توسعه یافته و برای اولین بار چاپ شده‌ است. اثرات پارمترهای ثابت و متغیر در چندین تصویر در این کتاب نمایش داده شده است.