مقاوم سازي اتصالات دال -ستون در دال هاي تخت با استفاده از الياف پليمري مركب

• وضعیت: اتمام موجودی
  • نویسنده(گان): علی خیرالدین
  • شابک: 978-964-7978-92-7

سيستم دال تخت، يكي از آسيب‌پذيرترين سيستم‌هاي سازه‌اي مي‌باشد كه به جز در مواردي كه به طور مناسب طراحي و اجرا شده باشد مستعد خرابي و فرو ريزش افزاينده است. بزرگ‌ترين عيب اين سيستم، خطر گسيختگي ترد برش پانچ در اتصالات دال- ستون ناشي از انتقال برش و لنگر نامتعادل است. طبيعت ترد و ناگهاني اين پديده باعث فرو ريختن فزاينده تعدادي از ساختمان‌ها شده است. عملكرد سازه‌اي ضعيف پيش بيني شده در سازه‌هاي موجود به ويژه سيستم‌هاي دال تخت ساخته شده در دهه‌هاي 1960 و 1970 آن‌ها را به عنوان مهم‌ترين نامزد مقاوم‌سازي مطرح مي‌كند. ارزيابي و مقاوم‌سازي اتصالات دال‌- ستون در برابر برش پانچ در سيستم‌هاي سازه‌اي دال تخت موجود تاكنون به صورت گسترده‌اي مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراين نياز به ايجاد يك روش مؤثر، قابل اطمينان و اقتصادي براي بهبود و مقاوم‌سازي آن‌ها احساس مي‌شود. در اين ميان، مقاوم‌سازي با استفاده از الياف FRP به دليل مشخصات منحصر به فرد خود، روز به روز در حال افزايش است. در مقاوم‌سازي دال‌ها، استفاده از الياف FRP بيشتر به منظور تقويت خمشي صورت مي‌گيرد. ليكن استفاده از الياف FRP در تقويت برشي دال‌ها كمتر مورد توجه قرار گرفته و به تحقيقات محدودي منحصر شده است.