مهندسی ژئوسیستم‌ها طراحی و کاربردها

• نویسنده(گان): عبدالحسین حداد , دانیال رضا زاده عیدگاهی
  • شابک: 978-600-8424-76-5
  • وزن: گرم

ژئوسیستم‌های پر شونده با ماسه، اجزای سازه‌ای سه‌بعدی هستند که از جنس ژئوتکستایل ساخته می‌شوند و با استفاده از مصالح دانه‌ای مانند خاک‌ ماسه‌ای پر می‌شوند. این اجزای سازه‌ای، زیر مجموعه‌ای از گروه ژئوسنتتیک‌ها به شمار می‌روند و به عنوان راه حلی برای کنترل فرسایش مورد استفاده قرار می‌گیرند. ژئوسیستم‌ها در سازه‌های ژئوتکنیکی مانند سد، آب‌بند، موج‌شکن‌ و یا در حفاظت از بستر خاک به عنوان جایگزین توده‌های سنگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. مزیت استفاده از ژئوسیستم‌های پر شونده، به‌کارگیری مصالح محلی است. بدین‌ترتیب دیگر نیازی به انتقال مصالح از محل قرضه به ساختگاه پروژه نخواهد بود؛ که خود سبب صرفه‌جویی در هزینه‌های خرید و حمل و نقل مصالح، تطبیق‌پذیری با محیط اطراف و حفظ محیط زیست در پروژه‌های عمرانی می‌گردد.