نگاهی بر فرآیند صنایع شیمیایی ساختمانی (1)

• دسته بندی(ها): رشته های علوم پایه
  • نویسنده(گان): منصور جهانگیری
  • شابک: 978-964-7978-87-3

با پیشرفت روز افزون بشر ، توسعه بیش از پیش و نیاز مداوم به عمران و ساختمان سازی، نیاز بشر به مصالح ساختماني نظير سیمان، گچ وآهك به عنوان  اصلی­ترین مصالح ساختمانی و عمرانی بسیار مورد توجه است. در نتیجه بر تعداد کارخانجات تولید سیمان، گچ وآهك نیز روز به روز افزوده می شود . گچ رابطه نزديكي با صنعت ساختمان سازي داشته و از قديم يكي از مصالح ساختماني سنتي ايران بوده است . گچ در بيشتـر ساختمانهاي باستاني كه تا كنون باقي مانده اند بصورت آثار گچ بريهاي زيبا ديده مي شود . از زمان اشكانيان ابنيه هايي با تزئينات گچي بجا مانده است كه نمايانگر خلاقيت و هنر استادكاران ايراني مي باشد . از دوران اسلام نيز گچ بريهاي فراواني بجا مانده كه نمودار پيشرفته اين هنر در سرزمين ايران مي باشد. آهک و گچ ، از جمله موادی هستند که کارآیی آنها از دوران باستان ، توسط بشر شناخته شده است و از آنها در ساختن انواع بناها ، استفاده می‌شد. موادی مانند آهک ، ساروج و سیمان برای اتصال محکمتر قطعات سنگ و یا چوب بکار گرفته می‌شد.